Juridisk indsigt for praktikere på domæneområdet

Dette kursus er for dig, der kan bruge juridisk indsigt om domænenavne i dit daglige arbejde med internettet og domænenavne.

Praktisk information

Dato
Tid Kl. 09:00 - 12:00
Pris Gratis
Sprog
Dansk
Møde
Punktum dk
Sted Online, via Teams

Kurset introducerer dig for det retsgrundlag, der understøtter den danske model, hvor brugeren er i centrum.

Vi giver en grundlæggende viden om domæneloven og vilkårene for at have brugsretten til et .dk-domænenavn. Det kan bruges til bedre kundebetjening om domænenavne og bedre forbrugerbeskyttelse i registreringsprocessen af domænenavne.

Kurset afholdes online.

Tidspunkt
Program
09.00-09.05
Velkomst og introduktion
09.05-09.45
Introduktion til den danske model for domæneadministration Hvordan sikres brugernes interesser? Hvorfor har vi en domænelov? Og hvad betyder den for brugerne af et .dk-domænenavn?
09.45-10.00
Pause
10.00-10:45
Praktisk jura om brugsret til domænenavne Hvordan får man en brugsret til et .dk-domænenavn? Hvilke vilkår gælder for brugerne af .dk-domænenavn? Hvordan kan man miste sin brugstret?
10.45-11.00
Pause
11.00-12.00
ID-kontrol, åbenhed og ansvar Den danske zone på internettet har en streng kontrol af brugeroplysninger og -identitet, hvorfor? Hvorfor er oplysninger om brugere af .dk-domænenavne offentligt tilgængelige?

Målgruppe

Kurset er målrettet folk, der arbejder med domænenavne og internetinfrastruktur, det kan fx være medarbejdere i hosting-virksomheder, advokater eller virksomhedsjurister, der har behov for indsigt i domæneområdet.

Laila Jensen

Laila Sylvesta Jensen

Juridisk chef

lsj@punktum.dk