kvinde og barn café

Sikkerhed på .dk-domæner

Der findes en lang række tekniske løsninger, der kan højne sikkerheden på domænenavne. Vi arbejder for at udbrede kendskabet til dem, og at flere derved kommer til at bruge dem.

Vi anbefaler, at vores kunder bruger sikkerhedsløsningerne DNSSEC og DMARC på deres domænenavne. Begge dele kan beskytte en hjemmeside eller e-mailadresse mod hackerangreb og andre former for it-kriminalitet. Du kan læse mere om løsningerne herunder.

HTTPS og IPv6

Når det kommer til webtrafikken til og fra dit og andres domæner, er der to andre sikkerhedsstandarder der bør overvejes.

HTTPS giver en tryg og sikker forbindelse til dit website. Du kan kende det på hængelåsen i din webbrowser, som kan ses før webadressen. 

Internettet fungerer ikke uden at pc’er, servere og et hav af andre enheder kan finde hinanden. Det sker via IP-adresser. Internettet lige nu er rent faktisk løbet tør for unikke adresser med den mest udbredte standard, IPv4, derfor anbefaler vi også at benytte IPv6-standarden. IPv6-standarden giver desuden muligheden for at bygge endnu mere sikkerhed på domæner.

 

Hvor sikkert er dit domæne?

Brug 10 sekunder på sikkerpånettet.dk, og test dit domæne eller e-mailserver.