Oplysninger og klager

Til tider kan det være nødvendigt at klage over et domænenavn eller søge om at få udleveret oplysninger. Her på siden vejleder vi dig til, hvad du skal gøre.

Mener du, at du har retten til et domæne?

Hvis du mener, at du har mere ret til et domænenavn, som en anden har registreret, kan du klage ved Klagenævnet for Domænenavne.

Læs mere
mand med divice

Har du vundet en klagesag?

Læs om, hvordan du kan få overdraget et domæne efter en klagesag.

Udfyld formular
Legeplads
Hjemmekontor

Vil du klage over indholdet på en hjemmeside?

I meget få tilfælde kan vi gribe ind overfor indholdet på en hjemmeside. Læs mere om, hvad du kan gøre alt efter, hvilken type indhold, der er tale om.

Oftest stillede spørgsmål

Du skal henvende dig hos folkeregistret og ansøge om navne- og adressebeskyttelse i CPR-registret. Når du har opnået navne- og adressebeskyttelse, vil du også blive skjult i whois-databasen.

Læs mere om navne- og adressebeskyttelse hos borger.dk.

Hvis du har navne- og adressebeskyttelse, vil dine personoplysninger ikke være offentligt tilgængelige. Men hvis du har en aftale med en tredjepart, f.eks. hvis du har udnævnt en fuldmægtig eller en betaler til at bistå med administrationen og betalingen af dit domænenavn, vil disse tredjeparter kunne se dine oplysninger. Det kræver dog, at de logger ind på vores selvbetjening med deres bruger-id og adgangskode, eller med deres MitID, hvis de har tilknyttet MitID til deres bruger-id.

Hvis du har valgt at få håndteret dit domænenavn hos en forhandler, dvs. at være omfattet af forhandlerhåndtering, kan din forhandler ligeledes se dine personoplysninger.

Herudover udleverer Punktum dk personoplysninger til tredjeparter, som i henhold til dansk lov er berettiget til at modtage dem. Det gælder også for personer, der har navne- og adressebeskyttelse i CPR.

Du kan læse mere om vores udlevering af personoplysninger i Punktum dk's persondatapolitik.

Vi kræver ID-kontrol for at sikre, at vi har den korrekte identitet og de korrekte kontaktoplysninger på registranten af et .dk-domæne. Vi ønsker således at sikre, at registrantens navn ikke er blevet misbrugt med det formål at begå internetkriminalitet.

Legeplads

Har du vundet en klagesag?

Læs om, hvordan du kan få overdraget et domæne efter en klagesag.