Mette Lundberg

Politisk direktør i IT-Branchen, Mette Lundberg bliver ny bestyrelsesforperson for DIFO og Punktum dk

23. april 2024

DIFO og Punktum dk har, på det konstituerende bestyrelsesmøde efter den netop afholdte generalforsamling i DIFO, valgt Mette Lundberg som ny forperson for bestyrelserne i DIFO og Punktum dk.

”Vores rolle i at skabe et sikkert og trygt internet har aldrig været vigtigere. Man behøver bare at lave et opslag på en netavis for at se, hvor mange der bliver ramt af internetkriminalitet,” siger Mette Lundberg.

Mette Lundberg bliver den tredje bestyrelsesforperson i DIFO og Punktum dk’s 25-årige historie.    

Professor dr.jur. Henrik Udsen stopper som bestyrelsesformand  

Mette Lundberg afløser Henrik Udsen, der udtræder af bestyrelsen efter 13 år som formand.  

”Domænet .dk udgør en vital del af den danske digitale infrastruktur. Det har været et privilegium at bidrage til arbejdet med at give virksomheder, myndigheder og privatpersoner sikre og billige domænenavne,” siger Henrik Udsen.  

I Henrik Udsens formandstid har DIFO og Punktum dk taget en række skridt for at forny virksomheden, bl.a. ved en stor teknologisk fornyelse. Og Punktum dk har gjort det enklere at have et domænenavn med introduktionen af muligheden for, at man som registrant kan vælge at lade sin forhandler håndtere det meste omkring et domænenavn for sig. 

Punktum dk har ligeledes leveret konkrete løsninger til forbedring af sikkerheden på den danske del af internettet fx ved lanceringerne af løsningerne sikkerpånettet.dk og tjekpånettet.dk.  

”Jeg vil gerne takke alle vores medlemsforeninger, bestyrelsesmedlemmer og ikke mindst de dedikerede medarbejdere i organisationerne bag .dk-domænet, DIFO og Punktum dk, for samarbejdet og det fælles engagement, som har ført til det stærke .dk, vi alle nyder godt af,” afslutter Henrik Udsen.  

Stafetten bæres videre 

”Jeg synes, der er god grund til at takke Henrik for hans store indsats. Henrik har været en synlig og markant formand for bestyrelserne og har placeret DIFO et nyt sted,” siger den nyvalgte forperson Mette Lundberg, som har siddet i bestyrelserne siden 2015.

”Vi står solidt og er klar til at bygge videre på den rolle DIFO har med nye initiativer i samarbejde med internettets parter,” fortsætter Mette Lundberg.    

En vigtig del af DIFO og Punktum dk's virke er dialogen og kontakten til internet-samfundet. Et middel til det er de høringer, som DIFO og Punktum dk løbende afholder. 

”Jeg glæder mig meget til opgaven og til at bære stafetten videre sammen med den øvrige bestyrelse,” slutter Mette Lundberg.