Suspendere domæner

Punktum dk har suspenderet to domænenavne på grund af phishing-forsøg

19. januar 2024

Vi har i det nye år suspenderet to .dk-domænenavne på grund af åbenbar risiko for phishing. Punktum dk gennemførte suspensionen ud fra en risiko for kompromittering af it-udstyr, som er en beføjelse, der er beskrevet i vores vilkår for brugsret til et .dk-domænenavn.

Suspensionerne blev gennemført på baggrund af klager over de pågældende .dk-domænenavne. I den ene sag var der tale om et domænenavn, som kunne forveksles med Udenrigsministeriet log-in side. I den anden sag blev der sendt sms’er, der udgav sig for at være fra PostNord.

Vi sætter pris på, at der bliver indgivet klager, som kan være med til at forbedre sikkerheden på nettet. Og der lyder en opfordring herfra til at være ekstra opmærksom, hvis man oplever noget lignende.

Punktum dk’s mulighed for suspension af et domænenavn

Som udbyder af internetinfrastruktur har Punktum dk ikke mulighed for at suspendere .dk-domænenavne af egen drift. Men Punktum dk kan suspendere og slette et .dk-domænenavn på baggrund en klage, der tydeliggør, at følgende tre punkter i vilkårenes punkt. 9.2 er opfyldt:

  1. Domænenavnet anvendes i forbindelse med åbenbar risiko for økonomisk kriminalitet, kompromittering af it-udstyr, f.eks. phishing og malware-distribution, og/eller indhold af stærkt krænkende karakter, og
  2. domænenavnets anvendelse skaber en forvekslingsrisiko med en anden fysisk eller juridisk persons Domænenavn, navn, logo, varemærke eller andre kendetegn, og
  3. forholdene taler for ikke at afvente en afgørelse fra Klagenævnet for Domænenavne eller domstolene.

Du kan læse mere om vores regler her