Juridisk indsigt for praktikere på domæneområdet

Dette kursus er for dig, der kan bruge juridisk indsigt om domænenavne i dit daglige arbejde med internettet og domænenavne.

Kurset introducerer dig for det retsgrundlag, der understøtter den danske model, hvor brugeren er i centrum.

Vi giver en grundlæggende viden om domæneloven og vilkårene for at have brugsretten til et .dk-domænenavn. Det kan bruges til bedre kundebetjening om domænenavne og bedre forbrugerbeskyttelse i registreringsprocessen af domænenavne.

Kurset afholdes online.


Praktisk information

Dato: 21. november 2023

Tid: 09:00 - 12:00

Pris: Gratis

Sprog: Dansk


Program

09.00-09.05 Velkomst og introduktion
09.05-09.45 Introduktion til den danske model for domæneadministration Hvordan sikres brugernes interesser? Hvorfor har vi en domænelov? Og hvad betyder den for brugerne af et .dk-domænenavn?
09.45-10.00 Pause
10.00-10:45 Praktisk jura om brugsret til domænenavne Hvordan får man en brugsret til et .dk-domænenavn? Hvilke vilkår gælder for brugerne af .dk-domænenavn? Hvordan kan man miste sin brugstret?
10.45-11.00 Pause
11.00-12.00 ID-kontrol, åbenhed og ansvar Den danske zone på internettet har en streng kontrol af brugeroplysninger og -identitet, hvorfor? Hvorfor er oplysninger om brugere af .dk-domænenavne offentligt tilgængelige?

Målgruppe

Kurset er målrettet folk, der arbejder med domænenavne og internetinfrastruktur, det kan fx være medarbejdere i hosting-virksomheder, advokater eller virksomhedsjurister, der har behov for indsigt i domæneområdet.


Underviser

Laila Sylvesta Jensen, Juridisk chef i Punktum dk


Tilmelding

Skriv en mail til tilmelding@punktum.dk med navn, e-mailadresse og evt. virksomhed.