kurser

Opsummering fra forhandlermøder 2024

19. april 2024

Punktum dk var værter for et forhandlermøde d. 21. marts 2024 med fysisk fremmøde og et d. 3. april 2024 med online deltagelse.

De vigtigste ændringer i samarbejdet mellem os og vores forhandlere kan ses i listen herunder.

Alle beslutninger og opsummering fra møderne kan ses her.

ÆndringBeskrivelse
Forhandlers mulighed for at hente token ved overgang til forhandlerhåndtering bortfalderMed virkning fra fra den 30. juni 2025 vil det ikke længere være muligt, at man som forhandler kan flytte en registrant til forhandlerhåndtering uden at hente et token. Efter denne dato vil det være nødvendigt, at registranten selv henter dette token på Punktums dk's hjemmeside.
Det bliver påkrævet, at alle forhandlere understøtter aftaleindgåelse med Punktum dkFor at simplificere vores proces og gøre købsoplevelsen så brugervenlig som mulig udfaser vi flow 2 ved registrering af domæner.Der er i dag to metoder for aftaleindgåelse. Forskellen imellem de to metoder er beskrevet på linket herunder. De to flows blev etableret i 2018 for at give mulighed for at man som forhandler også kunne varetage registrantens aftaleindgåelse med Punktum dk samtidig med forhandlerens indgåelse af aftale med registranten. Langt de fleste forhandlere understøtter i dag den model, hvor aftaleindgåelse sker hos forhandleren. Læs mere her. Den endelige dato for hvornår det, der omtales som metode 2, udgår meldes ud med 6 måneders varsel i forbindelse med projektet med ny portal.
Årlig justering af priser Fra 2025 vil Punktum dk justere prisen på et domænenavn årligt. Justeringen vil være baseret på det danske prisindeks. Registranter bliver informeret om ændringen direkte. Prisændringen vil bliver offentliggjort tre måneder før på Punktum dk's hjemmeside og vil blive gennemført 1. april hvert år. 
Overdragelsesgebyr bortfalderFra 1. januar 2025 bortfalder gebyret for overdragelse blandt andet for at gøre det nemmere at håndtere sammenlægning af domænenavne for registratorer.
DSU og NSU opdateringFra 1. juli 2024 vil vores DS-updateservice (DSU) blive lukket ned. Punktum dk vil koordinere direkte med tilbageværende brugere på NS-updateservice (NSU) og melde en lukning ud tre måneder før. 
CVR-validering af danske virksomhederPunktum dk kommer til at inkludere CVR-validering af danske virksomheder ved domæneregistrering.